26 Mayıs 2013 Pazar

ESSENCE - Mosaic & Bronzing Compact Powder

Selamlar!
Bugün sizlere yaz aylarında en kullanışlı iki üründen bahsedeceğim. Essence Mosaic Powder ve Bronzing Powder.



Mosaic pudrayı allık, bronzlaştırıcı olarak kullanabilirsiniz. Işıltılı, çok güzel bir renk veriyor yüze. Çok fazla beyaz olduğum için tam benlik. Bronzlaştırıcı pudranın da rengi ve mat olması çok hoşuma gidiyor. Normalde yüzümü kontürlemem ama o gün yüzüm çok fazla beyaz gelirse gözüme, bunu da bronzlaştırmak için kullanıyorum.
Mosaic pudrayı normal Essence standından almıştım ama bronzlaştırıcıyı buycosmo.com dan aldım. Sanırım şu an Essence standlarında yok. Benim rengim; 02 love to be matt.


Soldaki bronzer sağdaki mosaic. Ben bazen mosaic pudrayı allığımın üstüne hafifçe uyguluyorum biraz ışıltı versin diye :)

Fiyatlarını hatırlamıyorum ama buycosmo.com da normalden çok daha ucuz bi fiyatta olması lazım ki normalde de gayet ucuz ürünler. Essence in fiyatlarına göre ürünlerinin kaliteliliği harika!

Sonraki yazıda görüşmek üzere! :)

25 Mayıs 2013 Cumartesi

Favourites #1

Selamlaar!
Bugün, sıcaklar başladığından beri yaptığım makyajlarda kullandığım ürünleri göstereceğim, bi nevi yaz favorileri yani.



* Watsons - BB Collogen Lip Balm (SPF 15 içeriyor, çok güzel kavun kokusu var.)

* Garnier - Roll-on (Kafeinli göz altı kapatıcısı, biraz bekletip dağıttıktan sonra çok güzel kapatıyor)

* The Balm - Sexy Mama (Transparan pudra. Yaz aylarında ekstra oluşan parlamayı önlemeye ve BB kremi sabit tutmaya birebir!)

* Maybelline - Dream Fresh BB Cream 8-in-1 ( SPF 30 içeriyor. Söylediği bütün vaatleri yerine getiriyor! )

* Max Factor - 2000 Calorie Dramatic Volume Mascara ( Yaz-kış her zaman favorim! )

* The Balm - Schwing Eye-Liner (Yazın çok fazla eye liner sürmesem de, bu ara sürdüğümde bunu kullandım. Çünkü çok kalıcı! )

* The Balm - Ima Goodkisser Lipstick ( Rengi tam yazlık. The Balm ın rujlarının içinde mentol olması çok hoşuma gidiyor. Dudak dolgunlaştırmıyorlar ama verdikleri hissi seviyorum. )

* Essence - Silky Touch Blush 30 Secret It Girl (Çok çok çok beğeniyorum! Fiyatına göre çok büyük işler başarıyor. )

Sonraki yazıda görüşmek üzere ! :)

19 Mayıs 2013 Pazar

Maybelline - Color Tattoo Krem Far

Selamlar! Bugün Maybelline in çıkardığı harikalardan bahsedeceğim. Color Tattoo  "On And On Bronze" ve Türkiye'ye sonradan gelen "Pink Gold".

Soldaki Pink Gold, sağdaki On And On Bronze


Yapıları çok yumuşak. Çoğu krem far gibi göze sürerken zorlanmıyorsunuz, topak topak olmuyor ve istediğiniz şekli verebiliyorsunuz. Ayrıca gramaj olarak da baya fazla, bereketli bir ürün yani.


Pink Gold benim favorim. Bulması baya zor olduğu için de olabilir :) Tam yaz rengi Pink Gold'u sürdükten sonra, üst kirpik diplerine siyah kalem ve maskara tam yaz makyajı bence! On And On Bronze da çok güzel yaz gecesi makyajında kullanılabilir bence. İnce eyeliner da birlikte çok güzel duruyor.
Fiyatları 15-16 lira sanırım. Bu ara Maybelline indirim yapıyor, indirimde yakalarsanız kaçırmayın derim.

Sonraki yazıda görüşmek üzere! :)

15 Mayıs 2013 Çarşamba

Yeni Favoriler - Golden Rose Jolly Jewels Ojeler!

Selamlaar!
Jolly Jewels, hayranı olduğum ojeler! Şimdiye kadar çıkan bütün simli parıltılı ojeler halt etmiş! Golden Rose kendini aşmış bu çıkardığı seriyle bence.



4 rengine sahibim. Sırasıyla, 113, 103, 104 ve 110 numara. 110 benim favorim, çoğu kişinin olduğu gibi.





Tabi simli ojeler oldukları için baya zor çıkıyorlar tırnaktan. Ben altına şeffaf oje sürmeyi tercih ediyorum, folyo yöntemiyle çıkaran da varmış tabii. Çıkarmak için çok uğraşıyor olsam da değerler! Diğer bir sorunları, her yerde bulunmuyor olmaları. Gratis, Watsons vb yerlerde bulmanın zaten imkanı yok bence. Büyük kozmetikçilerde bulabiliyorsunuz. Ben Hobi Kozmetik ve Yücel Parfümeri'den aldım. Her ilde var mı bilmiyorum, İzmir de var. Fiyatları 5 veya 5,50 olması lazım..

Sonraki yazıda görüşmek üzere!

13 Mayıs 2013 Pazartesi

BeeBeauty Vücut Losyonu & Duş Jeli

Selamlar! Bugün kokusuna bayıldığın duş jeli ve vücut losyonun bahsedeceğim. Limonlu cheesecake kokan harika iki ürün. Normalde limonlu cheesecake in kendisini hiç sevmem, ama kokusu mükemmel :) Sadece Gratislerde satılıyor diye biliyorum, bir çeşidi daha var hatta.




Bu duş jeli.


Bu da losyonu.



Kokuları da inanılmaz kalıcı. Şimdiye kadar kullandığım hiçbir losyon böyle gün içinde kokmamıştı.



Yapısı gayet güzel tam benlik! Çok çok kuru ciltliyseniz sadece kokusu için alabilirsiniz. Zaten kuru ciltliyseniz body butter tercih etmenizde yarar var. Body butter benim vücudumda emilmiyor,ben losyon tercih ediyorum. Ama  bu ürün kokusu için alınır ya! :)
Losyonun viyatı 11-12 lira civarı,duş jelinin de 8-9 lira olması lazım.

Sonraki yazıda görüşmek üzere! :)

11 Mayıs 2013 Cumartesi

The Balm Shady Lady Tekli Far - Luscious Lani!




Luscious Lani  tam benim rengim! Bu tonlarla onlarca farım var belki ama en çok sevdiğim bu. The Balm farlara zaten diyeceğim yok çok kalıcılar renklerini de çok güzel veriyorlar.



İçinde ışıltıları çok az da simleri bulunan far pembe altın renginde. Tüm göz kapağına sür,üstüne de eye liner sür-çık farı bu :) Aynı zamanda göz pınarlarına da aydınlatıcı olarak kullanılabilir. Kal altına da tercihe kalmış,ben tercih etmem çünkü kaş altı için fazla ışıltılı bi far bana göre.


Çok fazla belli olamadı burda hatta baya koyu bile çıktı gün ışığında çekiyim demiştim ama olduğundan başka ve mat çıktı rengi, olsun :)
Fiyatı normalde 18 lira ben indirimden 9 liraya almıştım sanırım,ya da 20 lira ben indirimden 10 liraya aldım :)

Sonraki yazıda görüşmek üzere!

10 Mayıs 2013 Cuma

Maybelline Lipstick - 130 Peach Juice!

Selamlar! İkinci yazım Maybelline lipstick hakkında olacak.
 
130 numara Peach Juice isimli lipstick (lipstick diyorum çünkü ruj demek doğru olmaz) harika bir renge sahip. 

Benim için kurtarıcı bi renk. Her türlü makyaja uyuyor. Tek kat sürerseniz koyu renk makyaja,birkaç kat sürerseniz sade makyaja çok güzel uyum sağlıyor. Maybelline in tek sevdiğim lipstick'i bu diyebilirim çünkü diğerleri benim için fazla ışıltılı.



Onlarca pembe rujum var ama son zamanlarda elim hep buna gidiyor. (Hatta son 1 aydır :) ) İçinde hafif ışıltıları var şeftali alt tonlu bir pembe rengi. Gloss gibi olduğu için çizgilere dolmuyor ki benim için en büyük artısı da bu. Mat rujları ne kadar sevsem de kullanırken çok sıkıntı yaşıyorum. Peeling yapmadan kullanmam zor oluyor.



Bu, flashsız görünümü. Burda rengi biraz şeftaliye kaçık çıkmış ama normalde biraz daha pembe. Ben bunu genelde altına pembe bir lip balm sürerek kullanıyorum. (Daha çok rengini verme açısından yoksa dudakları kurutmuyor.) Kesinlikle tavsiye ediyorum :)

Son zamanlarda en çok kullandığım lipstick i paylaşmak istedim. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere! :)

9 Mayıs 2013 Perşembe

 Selamlar! Ben Ayşegül. Burda yeniyim,daha doğru yazı yazma açısından yeniyim bugüne kadar sadece takipçiydim;ama artık ben de bir şeyler paylaşmaya karar verdim! Şimdi ilk yazımla başlıyorum..

 Size ilk bahsedeceğim ürünler The Body Shop'ın lip balmları. Hani şu kasa yanlarında satılanlar. Ben bunların kokularına yapılarına renklerine bayılıyorum. Ama sadece bu ikisinin,diğerlerinin kokuları felaket.
 


Soldakinin adı Strawberry,sağdakinin Cranberry Joy.




Benim ikisinin arasından en sevdiğim bu. Böyle güzel bir koku olamaz! TBS bu kokunun üstünden başka ürünler de çıkarmalı bence. Dudakta yapış yapış hissi vermiyor,tek kötü yani elle veya bi aplikatörle sürülmesinin gerekmesi.



Cranberry Joy ise,mantar şeklinde olduğundan sürümü çok daha kolay. Kokusu da gayet güzel yapısı zaten yoğun diğeri kadar sıvı yapıda değil. Ben önce Cranberry Joy'u üstüne Strawberry'yi sürüyorum rengi çok güzel oluyor. Kalıcılıkları,bir lip balm ne kadar kalıcıysa bunlar da o kadar kalıcı gerçi kokusu o kadar güzel ki,ben hemen yediğim için kalıcılıkları hakkında yorum yapmasam daha iyi :)
Fiyatları 8-10 lira arasıydı sanırım,bir değişiklik olmadıysa.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere! :)